Svenska Spels Keno

Här i Sverige så tillhandahålls Keno officiellt av Svenska Spel. Man kan spela Keno genom Svenska Spel hos olika spelombud (exempelvis bensinmackar, kiosker och livsmedelsbutiker) men också på Svenska Spels hemsida på nätet. Dragningen sker dagligen i Visby och den direktsänds i TV.

I Svenska Spels version av Keno ska du pricka in mellan 2 och 11 nummer mellan 1 och 70. Varje dag i TV4 sker alltså en dragning då 20 stycken nummer lottas fram. För att vinna behöver du ha prickat in ett flertal av de nummer som lottas fram. När du spelar på Keno så väljer du nivå. Om du spelar på exempelvis Keno2 så satsar du på två nummer och om du spelar på Keno8 så väljer du ut åtta nummer att satsa på. Vinstsummorna beror på vilken nivå du har satsat på, men också på den insats du valt att satsa. Ju fler nummer du satsat på, desto fler nummer måste du ha prickat in för att vinna. Ju fler korrekta nummer du har, desto mer vinner du. Minsta insatsen är fem kronor per rad och den maximala insatsen är 100 kronor per rad. Du kan vinna från fem kronor och upp till tre miljoner kronor.

I Svenska Spels Keno dras ett ytterligare nummer fram, efter att de tjugo vanliga numren har dragits. Detta extra nummer kallas för Kung Keno. Om du prickar in detta nummer vinner du extra mycket och om du har 11 korrekta nummer och dessutom Kung Keno så vinner du den allra högsta vinsten.