KenoXpress

Den vanliga formen av Keno kan du som bekant spela varje dag med dragning varje kväll i TV men om du inte har lust att vänta på kvällsdragningen så finns det nu ett kenospel där dragningen sker när du vill. KenoXpress har funnits på Svenska spels hemsida sedan 2009 och är väldigt populärt. Spelet har samma grundprinciper som den vanliga kenon men är snabbare eftersom att du får veta resultatet på en gång.

Om du redan spelat Keno är det inte svårt att förstå hur KenoXpress fungerar, har du inte det så kan du läsa artiklarna om keno på den här sidan. Precis som vanligt så väljer man hur många nummer man vill satsa på och hur mycket pengar man vill satsa på varje rad. Spelnivåerna fungerar precis som i vanlig Keno inga skillnader. Priset för varje rad på KenoXpress är fem kronor och den högsta summan man kan satsa på en rad är 100 kronor. Även på denna form av keno kan du spela med Kung Keno men det kostar såklart lite extra.

Det går att spela denna form av keno dygnet runt, i varje dragning dras 20 nummer av 70 och sedan dras ett nummer av de 20 dragna som blir Kung Keno.

Vinsterna

Taket på vinsterna i KenoXpress skiljer sig lite från vanlig keno, på den vanliga är taket 30 miljoner kronor per dragning. På KenoXpress är det 2 miljoner per dragning, så även om man satsar max och vinner på höga nivåer så kan man aldrig vinna mer än 2 miljoner. Läs vinstplanen som finns på Svenska spels hemsida för att se exakt hur det ligger till.

För- och nackdelar

Det går att spela KenoXpress flera gånger samma dag och dragningarna kommer att vara olika. När man spelar vanlig Keno kan man ju köpa flera lotter men alla gäller då samma dragning.

När du spelar KenoXpress så får du resultaten direkt och behöver inte vänta på någon dragning som sker på kvällen.
Det är samma nettoutdelning på KenoXpress som på vanlig Keno hos Svenska spel, det vill säga att 55 % av pengarna alltid går tillbaka till spelarna i vinster. Men det finns andra spel som Svenska spel erbjuder där en större andel går tillbaka till spelarna. Det är bland annat Europatipset och Stryktipset, dock är dessa inga rena turspel så Keno leder fortfarande på den avdelningen.